Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Wan Hazel fromspring Get This.

18 July 2012

ALOHA SENTUL :)



Uhhhuuukk . uhhuukkk . srootttss . sroottsss . eh eh , Aloha sayang ! Dah lama tak sentuh belog mahupun facebook dan juga twitter . baik tak aku ? actually , sekarang keadaan aku agak parah sebab demam . okbye -..-

about 5 days ago , aku fully diisytiharkan menjadi mantan penghuni KAMPONG BARU :) yeaaa ! lot of reasons yang tak mampu aku cerita kan sebab munasabab nya aku keluar dari rumah tu . actually , there's a lot of memories dalam rumah tu even setahun baru duduk rumah tu . but, no need to panjang panjang kan cerita lah . biar kami je yang tahu :)

oke, senang cerita rumah baru aku sekarang dekat SENTUL UTAMA CONDOMINIUM . yeah ! agak jauh sikit la for me to go to the classes if nak jalan kaki , but if drive tak sampai setengah jam pon . 

perasaan ? for sure la happy tahap unta sebab we all dapat rumah baru , I mean rumah yang baru siap and tadee penghuni pon lagi ! mana tak ke best . first tenant untuk rumah baru . rumah ada 3 bedrooms , 2 toilets, near pool tu yang paling syok . hahaha . pepetang ada lah muka aku mengeruhkan air pool . oke, itu tipu .

agak penat lately sebab we all macam agak rush jugak untuk keluar dari rumah lama and pindah masuk rumah baru . disamping awal awal masuk rumah tu tadee air . errrk ! but , we all bekerjasama hangkat air dari pool bawak tingkat SEBELAS tau you all !!! but naik lift lah . if naik tangga , aku dah tak payah control makan or else jogging dah . haha

nak selit kan juga , thanks to Mr. Sayang because you help me honey . angkut air tetengah malam . and to my dudes, thanks jugak rela korban kan masa and tenaga juga duit tolong we all pindah barang sampai 4 kereta . kau mampu ?

I need to mentioned those dudes . Shah, Nadhyll, Aizat, Wan , thanks a lot babe . jasa korang sampai mati aku kenang . and for my babies . Rai , Jaa , Nad , Kak Nanie , thank you very much for the day . awesome gila dapat duduk serumah dengan korang . 

sekarang ni, takde orang lagi yang duduk dekat level kitorang tu . scary kan ? but alhamdulillah, Allah jaga kami . ada yang dah duduk pun setakat ni level 3 , 6 , 1 kot . aku belom menjelajah lagi sekitar rumah baru :)

but , seriously, security dekat kawasan condo aku memang the best ! sumpah waa tak tipuuu . even guard bangla yang tak fasih melayu dan english yang jaga , but setakat ni alhamdulillah , we 're safe there .

hopefully, rumah baru boleh menenangkan jiwa . ye lah , dapat level 11 , berangin macam dekat over the sea dah . nanti next time , aku masuk kan sikit gamba new house oke :)



happy with this ? like and comment dear :)

2 130292 suka taip taip comment:

Nurfarahin Yusof said...

tinggi betul,..

Rifa Afifah said...

Nurfarahin yusof :
kan ? tapi best sebab sejuk :)

Post a Comment

Sila taip disini sayang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright@Original created by Afifah Yazed